ALT BLIVER GODT IGEN…

Vi vil ud og sejle !

Hvert år plejer medlemmerne af i Danske H-bådssejlere at modtage en hilsen fra foreningen med en oversigt over sæsonens arrangementer. I år kom det vanlige julebrev ikke og man kunne være spændte på, om aktiviteterne i 2021 var sat på ”stand by” og programmet aflyst. Det er ingenlunde tilfældet.

I bestyrelsen, ude i sejlklubberne og ikke mindst i Struer arbejdes der i disse dage på højtryk for at få arrangementer, sejlerglæde, kursustilbud, klubliv og et super verdensmesterskab til at fungerer. Nogle steder er der arbejdet hårdt meget længe.

I bestyrelsen vælger og nærmest insisterer vi på, at være positive og på nærmest godtroende vis forvente at det hele bliver ”godt igen”. Vi kan sagtens se, at alt ikke er åbnet endnu og at vi givetvis kommer til at skulle ”æde” både forandringer og aflysninger i denne sæson. Heldigvis er der meget som tyder på, at ”Coronapasset” bliver lidt af en ”gamechanger”, som for alvor sætter gang i noget genåbning, således sejlene igen kan blive strakt.

Når vi når frem til August måned, så skulle alle gerne være vaccinerede og VM i Struer bliver noget alle glæder sig til. Timingen er på den måde ret perfekt! Vi rammer (forhåbentligt) VM på samme tid som euforien over at pandemien er under kontrol – opleves allerstørst. Det skal helst blive en oplevelse som ligner en champagneflaske som mister proppen. Alle boblerne og alt glæden vil insistere på at komme ud. Og så skal der sejles væddeløb, hygges på kajen, gives hånd og krammes…

Vi minder lige om, at hvis man skal deltage i VM så skal vi have en tilmelding – både fra de som har kvalificeret sig og fra de, som satser på tilmelding via wildcard. Vi ved endnu ikke hvor mange ekstrapladser der gives – det afhænger meget af antallet af udenlandske sejlere.

Tilmeldingsproceduren findes på hjemmesiden.

Inden vi når så langt, så har vi nogle forårsstævner og et ”vellagret” DM i vente. Disse stævner forventer vi os meget af – og vi glæder os.

Det er indlysende, at de mennesker som leder disse arrangementer må høre til de mest fleksible, tålmodige og innovative som kan opdrives. Lige nu ved vi ikke; om der kan sejles, under hvilke vilkår der i givet fald kan sejles, om der kan laves sociale arrangementer og om økonomien i stævnerne overhovedet har en chance for at komme i mål. Heldigvis modtager vi lutter positive meldinger fra disse fantastiske folk.

Vi tror og håber på, at ”Verden er kommet så meget i orden” når stævnerne er planlagte, at de kan afvikles under en eller en anden form. Vi er klar til, at det måske bliver uden moleøl, fællesspisning og velkomstkrammere. Vi er også begyndt at forberede os på, at vi måske skal organiseres i startgrupper og forskellige puljer for at det kan lade sig gøre. I bestyrelsen har vi stor respekt for det store arbejde, som nogle ildsjæle i sejlklubberne laver i forhold til at vi skal ud og sejle. Vi skal som forening bakke dem op – alt hvad vi kan. Vi vil åbne vores pengekasse mere end vi plejer og vi lover også at sejlerne kan tåle forandringer og ændringer.

Vores første sejlertræf bliver Vallensbæk. Her arbejdes der med noget ”kursusvirksomhed” i samarbejde med sejlunionen. Hold godt øje med det stævne, der er lagt op til noget, som bliver rigtigt godt.

Haarup Mixer Cup i Egå er ved at slå sig godt fast som en ”evergreen” i vores kapsejladskalender. Vi ved de forbereder sig i Århus og vi sejlere får helt sikkert en stor og god oplevelse i ”smilets by”.

Vi glæder os meget til Danmarksmesterskaberne i Onsevig. Vi kaldte den tidligere for ”et vellagret” stævne. Dette handler selvfølgelig om Onsevig allerede havde ”stafetten” i 2020 – men blev aflyst på grund af Corona. Vi tror det er med Onsevig, som det er med god vin – det bliver kun bedre af at blive lagret!

Hermed en opfordring til at tilmelde sig et DM, som garanteret bliver usædvanligt hyggeligt og godt.

Vi tror efterårets stævner bliver uden restriktioner – men det ligger så langt ude i fremtiden at det er svært at gisne om hvordan det bliver. – Det er utroligt hvor meget man kan savne at skråle med på H-bådssangen og H-bådshymnen…

Med disse ord ser vi frem mod en 2021 sejlersæson, der er mere spændende og usikkert end sæsoner almindeligvis er. Men det ændrer ikke på, at vi vil trives med hinanden og vores fælles hobby, og vi ser frem til en sejlersæson med tid til samvær og masser af konkurrence.

Bestyrelsen; Danske H-Bådssejlere

Henrik Toft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *